Krijgsgevangen.nl

Nederlandse militairen in Duitse krijgsgevangenschap 1940-1945

Zoeken naar Gegevens juli 1940-mei 1945

Via onderstaande selectiemogelijkheden kunt u gericht zoeken naar informatie over krijgsgevangenen vanaf juli 1940. Deze informatie is afkomstig van het Nationaal Archief, collectie 2.13.98 waar met name de Ab- und Zugangslisten van de diverse krijgsgevangenkampen zijn gebruikt. Deze zijn op aanvraag in te zien in de studiezaal.

Bij het zoeken naar informatie kunt u denken aan:

– het zoeken naar iemand, waarvan u alleen de naam kent, de rang of het krijgsgevangennummer.
– het zoeken naar aantallen Nederlandse krijgsgevangenen in bepaalde kampen.
– het zoeken naar aantallen van een bepaalde rang per kamp of als totaal.

In dit overzicht kunt u kiezen op  `Oflag` voor officierskampen of voor `Stalag` voor manschappenkampen. Ook kunt u een keuze maken voor KL, KM of KNIL bij de optie krijgsmachtdeel. Let op: bij de keuze “KL” of bij een Stalag waar veel Nederlanders hebben gezeten, kan het ongeveer een minuut duren om alle gegevens te tonen.

Indien u geen enkele keuze maakt, dan wordt bij (Rang, Naam, KGF-nummer) gekeken in beide soorten kampen en in alle krijgsmachtdelen. Na 6 jaar van gegevens verzamelen bevat de database 11.132 personen. Naar verwachting is dit 98,5% van het totaal aantal Nederlandse krijgsgevangenen in Duitsland juli 1940-mei 1945. Deze database zal daarom nog slechts in een enkel geval worden uitgebreid, indien er alsnog informatie opduikt uit een of ander archief.