Krijgsgevangen

Nederlandse militairen in Duitse krijgsgevangenschap 1940-1945

Zoeken naar Gegevens mei 1940-juni 1940

Via onderstaande selectiemogelijkheden kunt u gericht zoeken naar informatie over krijgsgevangenen uit de mei-dagen van 1940. Deze informatie is afkomstig van het Nationaal Archief, collectie 2.13.98 waar met name de Ab- und Zugangslisten van de diverse krijgsgevangenkampen zijn gebruikt. Deze zijn op aanvraag in te zien in de studiezaal.

Bij het zoeken naar informatie kunt u denken aan:

– het zoeken naar iemand, waarvan u alleen de naam kent, de rang of het krijgsgevangennummer.
– het zoeken naar aantallen Nederlandse krijgsgevangenen in bepaalde kampen.
– het zoeken naar aantallen van een bepaalde rang per kamp of als totaal.

In dit overzicht kunt u kiezen op  `Oflag` voor het officierskamp of voor `Stalag` voor de verschillende manschappenkampen. Ook kunt u een keuze maken voor KL, KM of KNIL bij de optie krijgsmachtdeel. Let op: bij de keuze “KL” duurt het ongeveer een minuut om alle gegevens te tonen.

Indien u geen enkele keuze maakt, dan wordt bij (Rang, Naam, KGF-nummer) gekeken in beide soorten kampen en in alle krijgsmachtdelen. Op dit moment (7 augustus 2017) bevat de database 1.741 personen. Dit is slechts een begin en ik hoop hier ongeveer 20.000 namen te kunnen opnemen. Afhankelijk van de beschikbare gegevens in het Nationaal Archief, NIMH, Nederlandse Rode Kruis  of andere bronnen.